Как лесно да продадем апартамента си?

бърза продажба на имот

Продажбата на имот не е нещо, което ще ви се случва всеки ден и затова когато се наложи такъв тип продажба трябва да знаете някои тънкости. Има няколко неща, с които ще се наложи да се съобразите и до голяма степен продажбата на жилището ви ще се улесни.

Няма нужда да давате „луди“ пари за консултанти, които да ви кажат точно какъв подход да предприемете, за да улесните продажбата и да вземете добри пари от нея. В статията ще стане на въпрос как е добре да подготвите жилището за огледите, които предстоят, каква цена е хубаво да сложите и още много други полезни съвети.

Цялостно почистване на жилището

Почистете апартамента преди продажбата му така, както бихте искали да бъде чисто едно жилище когато го купувате. Ние смятаме, че колкото и модерно да е едно жилище, ако в него хигиената е била ниска, то това би отблъснало всеки нормален купувач. Затова е важно да се постараете да приведете апартамента в прилично състояние преди продажбата.

На първо място е хубаво да избършете насъбралата се прах от различните повърхности в стаите. След това минете с прахосмукачка или пък с мокър парцал и препарат където е възможно. Също така е важно да измиете всички прозорци, за да не личи прахта и мръсотията по тях. Не пренебрегвайте този етап от подготовката, защото в последствие може да съжалявате!

Отървете се от старите и ненужни мебели и вещи

Не са много хората, които се решават да направят цялостен ремонт преди продажбата на апартамента си, но ако вие случайно сте от тези, то знайте, че старите мебели и вещи не трябва да бъдат връщани след ремонта. Колкото и важни да са за вас тези мебели имайте в предвид, че това няма да бъде така и с потенциалните купувачи.

Старите мебели заемат твърде много място в сравнение с по-новите модели, но пък от своя страна са и по-здрави. Всичко си зависи от вас и вашата преценка. Може след ремонта да не ви останат средства за покупката на нови мебели и да се наложи да върнете старите.

В такъв случай трябва да наблегнете и на естетическото във всяка една стая. Доколкото ненужните вещи, то те просто нямат място в апартамента, като дори прекалено многото оставени вещи могат да откажат купувачите.

Направете лек освежителен ремонт, ако се налага

Ако смятате, че жилището ви не се нуждае от ремонт преди продажбата, то няма нужда да правите такъв и да харчите излишни пари. Единственото нещо, което може да направите е леко освежаване, което да допринесе една нова светлина на апартамента и така да привлече повече внимание към себе си.

Като козметичен ремонт може да се приеме пребоядисването на стаите, коридорите и терасите. С времето по стените се появяват различни по вид мръсни петна, които често се набиват на очи и не правят добро впечатление. Също така може да сложите някакви картини по стените, но не такива с личен мотив.

Правилната цена улеснява продажбата!

Каквато и цена да поставите винаги ще има недоволни клиенти, които ще я коментират. От вас се изисква да поставите реалистична цена, която да не е нито твърде висока, нито твърде ниска. Ако твърде високата цена не може да се оправдае, то едва ли апартаментът ще бъде посещаван от купувачите. Ако обаче цената е твърде ниска, то голяма част от хората ще се чудят и питат на какво се дължи тя.

Ако не успявате да продадете жилището си дълго време, а бързате и парите от него ви трябват, то вие може да се обърнете към компания за изкупуване на имоти. Специалисти ще направят оглед и оценка на жилището, след което ще отправят цена, която може да получите до броени дни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *