Съвети за бърза, лесна и приходна продажба на вашата кола

продажба на кола

Всеки иска да продаде стара си кола без тя да стои пред жилището му и да събира прах, кал и слънчеви лъчи. Това понякога не е лесна задача и продажбата на старата кола се проточва много дълго време и това не се харесва на продавача.

Има някои съвети, които биха ви помогнали с това да продадете стара си кола лесно, бързо и за добри пари. Може би си мислите, че това няма как да стане, но със сигурност грешите. Сега ще научите няколко лесни стъпки, които да изпълните и ще успеете да продадете колата, която стои пред блока ви или къщата на село.

Започнете със:

Като за начало е хубаво да започнете с поправянето на повредите, които колата ви има. По този начин вие ще покажете на новия купувач, че сте се погрижили за състоянието на колата и искате да предложите най-доброто.

Не е казано, че трябва да поправите всичко, което не е наред по колата, но може да пипнете по основните места, които знаете, че са повредени и могат да създадат проблеми на новия собственик.

Ако има някакви странични шумове от под капака или от ходовата част на автомобила, отидете в някой сервиз, за да ви кажат как може да се оправи, колко пари ще ви струва и колко време ще отнеме ремонта. Ако ремонта на повредите ви се стори скъп и мислите, че няма да вземете парите, които сте вложили при самата продажба, то по-добре не го правете.

Чистотата привлича!

Ако колата ви е чиста при огледа отвън и от вътре, то това със сигурност ще привлече вниманието на купувача. При неизчистена кола и мръсотия няма да имате същият интерес към колата.

Съветваме ви да изчистите колата, която ще продадете отвътре, да вземете всичко свое и да не оставяте никакви излишни и лични вещи. Закарайте колата на автомивка, за да бъде измита и полирана отвън и почистена добре отвътре. Ако можете да свършите всичко това сами- още по-добре, няма да харчите излишни пари.

Използвайте съвременните методи за продажба

Шанса да продадете колата си само с едно сложено листче на предния и страничния прозорец, гласящо „ПРОДАВА СЕ“ е малък. Нужно е да навлезете в света на технологиите и да публикувате обяви за продажба на вашата кола.

Направете хубави снимки на колата си както отвън, така и отвътре. Качеството на снимките трябва да е добро, за да се виждат всички детайли на колата и по този начин купувачите да имат ясна представа за състоянието на колата.

Ако не можете сами да публикувате обяви в интернет и да направите снимки може да помолите някого да го направи вместо вас и само да остави телефонният ви номер, за да може хората да търсят вас.

Предложете тест драйв

Тест драйва е важна част от огледа на колата. Трябва да предложите тест драйв на потенциалния купувач, за да може той да усети как се държи колата на пътя, харесва ли му и дали има някакви проблеми по нея.

Не отказвайте тест драйв на заинтересованите към колата ви, защото това поражда съмнение, че вие се опитвате да прикриете някакъв проблем или пък просто не искате да продадете колата си точно на определен купувач.

Ако не искате да минавате през всичко това или пък светите не помагат, то вие може да продадете колата си на компания за изкупуване на коли. Трябва само да се обадите и да кажете за каква кола става въпрос, модела, годината на производство и т.н. Ще получите цена за вашата кола и ако сте съгласни с нея, то вие може да вземете парите си още на същия ден.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *