Как лесно да продадем старата си кола?

продажба на кола

Както в другите страни, така и в България пазара на автомобилите постоянно се разраства и всеки иска да има автомобил. Този факт има своите плюсове, но и своите минуси. В тази статия ще научите няколко съвета, чрез които да продадете старата си кола бързо и лесно.

Плюсовете на бързото развитие на автомобилния пазар са, че вие може да избирате между много марки коли, може да изберете откъде да бъде внесена колата и разбира се цените, които варират от много евтини до много скъпи.

Минусите също не отстъпват на плюсовете. Голямото разнообразие крие своите рискове. Ако колата ви е с твърде висока цена, но качеството и е ниско, то вие няма да може да я продадете. Ако цената е твърде ниска, то вие ще породите съмнение у купувачите и те ще задават твърде много въпроси около автомобила и състоянието му.

Кой е най-бързият начин за продажба?

В зависимост от това колко е стара колата ви, то вие може да направите опит за продажба на компания за изкупуване на автомобили. Преди да направите тази стъпка може да разучите компанията, на която ще продадете колата си, какви коли търсят, коя година да бъдат и какви пари горе-долу може да получите.

Пригответе колата си за оглед. Ако има някакви забележки е добре да бъдат поправени или поне да не се виждат. Когато дойде специалист от компанията, то той ще огледа автомобила както отвън, така и отвътре. Ще бъде направен и тест драйв, който допълнително ще изясни състоянието на автомобила. Цената, която ще ви бъде предложена може да бъде по-ниска от очакваната, но пък парите ще ви бъдат изплатени веднага и без излишни бавения.

Ще успеем ли чрез продажба в интернет пространството?

Повечето продавачи на стари коли разчитат на интернет и сайтовете предназначени за продажба на автомобили. В тези сайтове вие може да качите снимки на автомобила, да напишете за неговите предимства и недостатъци. Като съвет можем да ви дадем следното: снимките трябва да са с добро качество, за да може да се види всичко налично по автомобила; напишете всичко, което знаете за автомобила без да лъжете за някои неща, защото при евентуален оглед ще се види всичко и купувачите ще останат разочаровани. Цената, която ще обявите не трябва да е много висока, а да бъде съобразена с качеството, възрастта и състоянието.

Не продавайте автомобила на части!

Продажбата на части не е решението за бърза и доходоносна продажба. Това е така, защото много вносители на автомобили започнаха да продават всякакви автомобили на части и пазарът вече е препълнен. Много бавно ще продадете частите на автомобила и парите, които ще вземете за отделните части няма да ги усетите.

В случай, че решите да продавате автомобила си на части ще трябва да се въоръжите с много търпение и нерви, защото ще получавате обаждания в продължение на месеци с всякакви предложения и пазарлъци.

Изберете точният метод за продажбата на вашата стара кола, защото от него ще зависи времето, за което ще я продадете; парите, които ще вземете и нервите, които ще изхабите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *