Бърза продажба на имот

бърза продажба на имот

На всеки му се е налагало да продаде нещо било то в интернет или не. Продажбата на имот обаче не е като продажбата на обувки или телефон, а изисква малко повече внимание при подготвянето и пускането за продажба на имота. В тази статия ще Ви представим няколко лесни стъпки, които ще Ви помогнат за бързата продажба на вашият имот.

Външният вид е от значение!

Може би един от най-важните компоненти при покупката на даден имот е външният вид, който привлича погледа на купувачите и е важен при първото впечатление, което остава у хората. Хубаво е да се разходите около имота, за да видите дали има някакви недостатъци, които биха попречили на продажбата. Добре поддържан и чист имот се продава много бързо!

Ако сте влагали пари в имота през годините за вътрешния му вид, то вие имате едно голямо предимство пред другите продавачи на имоти. Това е така, защото чистотата, реда, подредеността и уюта на един имот привличат купувачите и възбуждат техния интерес към него.
Ако външният и вътрешен вид на имота надминат очакванията на купувачите, то със сигурност вие ще продадете имота си бързо и на цената, която се обявили без да има коментари по нея.
Спокойно може да се консултирате с ваш приятел, колега или специалист за това как трябва да изглежда имота Ви, за да може да привлече повече на брой купувачи.

Изчистете дома си от ваши вещи и го пригответе за огледи

Махането на личните вещи от дома не е лесна работа, но това доста ще ви помогне при продажбата, тъй като купувачите не се интересуват от това какви колекционерски неща имате, какви са уредите Ви за домашен комфорт и т.н. Съберете всички, снимки, часовници, картини и ги сложете някъде, където няма да пречат на вас и няма да се виждат от купувачите. Ако няма къде да преместите вещите си, то вие може да си наемете складово помещение, където да ги съхранявате.

След изчистването на дома от личните вещи идва времето за малко пребоядисване на стените. Най-добре е да вземете бяла на цвят боя и да боядисате всички стаи. Всичко това се прави с цел дома да изглежда по приветлив за купувачите, които при огледа могат да си чертаят в ума как би изглеждал новия им дом.

Цената на имота

Точната цена също е важен компонент при бързата продажба на имот.
Ако цената е твърде ниска, то вие ще търпите загуби от продажбата на имота или в други случаи прекалено ниската цена е основа за съмнение в качеството на продаваното жилище. От друга страна е високата цена, която Ви гарантира покритие на всички разходи, но пък със сигурност ще имате много малко оферти или дори никакви.

За ваше улеснение ще бъде да потърсите агент по продажби на недвижими имоти, който ще Ви помогне с формирането на цената. Трябва да знаете, че този вид агенти взимат процент от продажната цена, което означава, че е в техен интерес да изберат най-добрата цена, която ще се търси на пазара. Специалистите познават пазара, познават какво се търси и на какви цени. Не е добра идея вие да започнете да опознавате пазара, защото това ще Ви изиграе лоша шега и ще загубите много време с продажбата на имота.

Кога да продадете имота?

Най-добрия сезон за продажбата на имот е ранната пролет. Това е така, защото времето се затопля и позволява на купувачите да правят ремонти и всякакви подобрения по имота. Има и купувачи, които търсят жилища целогодишно и затова е добре да продавате имотите си по всяко време на годината, за да имате по-голяма успеваемост с продажбата.

Ако не успявате да продадете имота си, то вие може да потърсите агенция за изкупуване на имоти, която ще Ви предложи най-добрата цена за вашето жилище.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *