Има ли проблем скоростната кутия на автомобила, който ще си купим?

Проблеми с автоматичната скоростна кутия

В днешно време автоматичната скоростна кутия е доста надеждна, но и най-скъпата и лесно чупеща се част на автомобила. Ако не се отнасяте добре с автоматичната скоростна кутия, то тя може да се развали за броени дни.
Трябва да сте наясно, че автоматичната скоростна кутия е доста капризна част откъм това, какво масло сте използвали. Ако искате да закупите автомобил втора ръка трябва да сте супер внимателни с проверката на тази част. Много често срещано е купувач да вземе автомобил с такъв вид скоростна кутия и след покупката тя да покаже своята черна страна и да се развали бързо. Това доста ще оскъпи автомобила и никак няма да се хареса на никого.

Застраховайте се предварително!

Добра идея е да се поразровите в интернет, като търсите автоматична скоростна кутия за избраният от вас автомобил. Това е добре да го направите, за да се подсигурите при евентуален лош развой със здравината на новата кола. Разгледайте цените както на самата автоматична кутия, така и на цената за смяна.

Съветваме Ви да не подхождате лежерно към добрия оглед на автомобила, който искате да закупите особено към частите, които биха стрували най-много. Това че сте намерили евтина скоростна кутия и монтаж не означава, че трябва да вземете автомобил с неизправна автоматична скоростна кутия!
Най-добрата застраховка, която може да си направите е най-добрият оглед от ваша страна, та дори и може да си викнете специалисти с вас, за да бъдете на 100% сигурни с избора си на автомобил.

търсене на резервна скоростна кутия

Относно маслото на автоматичната скоростна кутия:

Маслото в скоростната кутия може да отговори на всички въпроси, които си задавате при огледа на автомобила втора ръка!
На първо стои въпроса с наличието на масло в скоростната кутия. Ако в кутията има твърде малко масло, то това би означавало, че някъде има течове, които пречат на маслото да се задържи.

На второ място е чистотата на маслото, което е налято в скоростната кутия. Това лесно може да се провери, само като сложите малко масло на бяла повърхност, за да може да се види дали в маслото има някакви следи от стружки или ръждиви люспи. Когато течността се налива, тя обикновено е с червеникав цвят, като с времето тя става по-кафеникава. Течността не трябва да е черна или почерняла! Ако тя е почерняла и мирише на изгоряло, то това е ясен знак, че трябва да размислите с покупката си, защото може да имате много странични разходи около автоматичната скоростна кутия след покупката на автомобила.

Проверка на маслото в скоростната кутия

Направете Тест драйв!

Тест-драйва също е много полезен при избора на нов автомобил! Сигнал за износена скоростна кутия е когато тя се приплъзва. Това означава, че вие може да натискате педала за газта и оборотите да нарастват, но скоростта да не помръдва. Също така ако по време на пробното каране усетите някакви засечки при превключването на предавките, то това може би означава, че кутията е за смяна, което ще ви коства известни средства.

Добре е тест-драйва да продължи повече време, за да може колата да загрее добре. Има различни случаи, когато скоростната кутия показва лошата си страна. Единият е когато автомобила е добре загрял и тогава автоматичната скоростна кутия започва да създава проблеми, а другият случай е когато автомобила не е загрял. Автоматичната скоростна кутия е много сложен компонент, на който трябва да се обърне внимание, за да нямате проблеми след покупката на автомобила от автокъщата!

Тест драйв при покупка

За вашите нужди:

  • Ако искате да си закупите автомобил и искате да сте сигурни в качеството му е добра идея да потърсите фирма за оглед на кола, която ще Ви помогне с избора!
  • Ако закъсате на територията на София и няма какво да направите, то вие може да потърсите услугите на Пътна помощ София.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *