Поддръжка на акумулатора

добра поддръжка на акумулатора

Постоянните грижи за вашия акумулатор на автомобила ще Ви помогнат да удължите живота му. Трябва често да проверявате състоянието на акумулаторната батерия. Повечето батерии имат индикатор за това колко са заредени върху акумулатора. Този тип батерии Ви дават възможност да направите диагностика на място. Въпреки този улеснен начин, по-добре е да измерите с волтметър и да стабилизирате при нужда. Ако вентилните капачки са сменяеми, то вие може да използвате и хидрометър, за да измерите нивото на електролита.

удължаване живота на акумулатора

Една заредена батерия трябва да има напрежение над 12,5 волта. Препоръчително е да огледате добре клемите, винтовете, скобите и кабелните обувки за евентуално счупване, повреда или хлабави връзки помежду им. Тези елементи трябва да са чисти и без корозия. Добра идея е да нанесете тънко покритие от високотемпературна грес, която ще спомогне за по-голяма защита. Проверете акумулаторната батерия за очевидни повреди или изкривявания.

Ценни съвети за поддръжка на акумулатора

Ако не сте сигурни за състоянието на акумулатора си, добра идея е да го занесете в специализиран сервиз за акумулатори. Специалистите в тези сервизи ще направят обстоен предлед на акумулатора Ви, ще го тестват и когато са готови ще ви се обадят да дойдете, за да изяснят състоянието и нещата, които евентуално трябва да се правят по акумулатора.
Акумулаторната киселина причинява сериозни изгаряния, които са много опасни. Ако Ви се случи такъв инцидент с напръскване в очите с киселина, то вие трябва да промиете очите си с течаща вода.

Повтаряйте тази процедура 10-15 минути, след което потърсете лекарска помощ. Акумулаторната батерия отделя експлозивни азове когато работи, дори и когато се зарежда. Пламъци, искри, горящи цигари или други източници на запалване трябва да стоят далеч от акумулатора. Затова бъдете внимателни какво вършите около акумулатора.

Съвети за безопасност при зареждане на акумулатора

Гледайте когато зареждате акумулаторната батерия да го правите в добре проветрени помещения и никога в затворено помещение. Винаги изключвайте зарядното устройство преди да изключите акумулатора. Превантивното подменяне на акумулатора може да ви реши много проблеми с разходите и проблемите по автомобила. Преди тестването на акумулатора е добре той да бъде напълно зареден. Ако той не е напълно зареден, може да даде леки отклонения от показанията.

правилно и безопасно зареждане на акумулатора

Съществуват много и различни видове тестово оборудване. Цифровият тестер за акумулатор е най-предпочитаното средство, тъй като е безопасен метод, лесен за прилагане и предлага бърза диагностика на акумулатора. Също така може да се използват и регулируеми или фиксирани тестери за натоварване като волтметри и тестери за разреждане, но за тях трябва да имате нужните знания и умения за работа при повреда.

Остаряване и износване на акумулатора

Тъй като акумулаторите остаряват у функционират постоянно, те губят капацитета си. С течение на времето компонентите започват да корозират, възникват електрически повреди, а вибрациите причиняват щети. Честото зареждане на акумулатора може да се дължи на много неща. Едно от най-често срещаните е проблем в електрическата система.

стойка за акумулатор

Добър съвет е винаги да поставяте стойката на акумулатора, за да ограничите вибрациите. Старите акумулатори създават много проблеми когато времето е студено. Всички акумулатори имат ограничен живот, който вие контролирате с условията на работа. Правилното съхранение на автомобила също има значение за живота на акумулатора.

За вашите нужди:

Ако се нуждаете от нов автомобил и не можете да си изберете сами, то вие може да потърсите услугите на специализирана фирма за оглед на кола преди закупуване.

Ако акумулаторът Ви откаже докато сте по път и не може да се поправи, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ София.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *