Няколко съвета за всеки собственик на автомобил

Изкупуване на коли в София

В тази статия ще направим списък с най-важните неща който трябва да се преглеждат периодично в автомобилът. Всеки един автомобил изисква определена грижа за да ви бъде верен. В България автопарка е все още преобладаващо стар от плюс 10 годишни коли което предполага и повече проблеми по тяхното техническо състояние.

Ето няколко неща който са много важни за удължаване на живота на двигателя:

  • Сменяйте на всеки 10 000 километра маслото с спецификация каквато му дават по каталог
  • Не правете компромис с охладителната система и по-точно антифриза, той играе важна роля и за запазване на водната помпа и всички водни маркучи и съединения.
  • Сменете превантивно термостата на колата ако е по-стара от 5-6 годишна и той никога не е подменян.
  • Подменете водната помпа и то с оригинална тя пази двигателя от прегряване.
  • Проверете дали е в изправност перката на водния радиатор както и климатичната перка.
  • Вдигнете автомобилът на крик и огледайте добре под двигателя и скоростите дали няма омасляване и течове ако има теч задължително потърсете помощ в автосервиз.
  • Закачете автомобилът превантивно на компютърна автодиагностика и проверете всички системи, дюзи, дебитомер и живи данни.
  • Задължително носете във себе си телефонен номер на доверена и доказана фирма за пътна помощ.

Освен горе посочените съвети е добре да направите и още превантивни проверки основно на:

Проверка на спирачна система

Спирачната система на автомобилът: Проверете задължително състоянието и живота на спирачните дискове, накладки и спирачната течност

Проверка на гуми

Проверете състоянието на вашите гуми като първо проверите техния размер на грайфер най-добре с шублер измерете колко милиметра е той, минимума в България е 4 милиметра но никога не падайте под 5 милиметра. Освен това винаги карайте със зимни гуми през зимата и летни гуми през лятото и то не по стари от 5 годишни. Годината на всяка гума е обозначена на нея с индекс: Пример: Dot 2416 това означава че е пройзведена 24 седмица на 2016 година.

Проверете ходовата част

Добре е при всяка смяна на гумите, демек пролет и есен да се прави и превантивна проверка на цялото окачване на автомобилът. Не пренебрегвайте това нещо защото е много опасно ако имате разбит накрайник, шарнир или носач.

Винаги носете със себе си кордитани на проверена фирма за Пътна помощ

Не на последно място е добре да имате записан телефона на познат или доверен човек с пътна помощ, защото при всякаква авария на пътя може да се притече на помощ, а ако фирмата предлагаща репатриране е качествена и професионална нейните услуги за пътна помощ София ще са и денонощни.

1 thought on “Няколко съвета за всеки собственик на автомобил”

  1. Васил Сариков

    Здравеите! Искам да продам колата си.Как да се свържа с вас за по подробна информация?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *