Как да предпазим колата си от крадците?

опазване от крадци

Случвало ли Ви се е да оставите колата си на някой паркинг или просто пред блока и тя да изчезне? Когато това се случи значи има два варианта, които може да са се разиграли. Единият е колата Ви да бъде вдигната от паяк или по-лошотя е тя да бъде открадната. На всеки може да се случи да му откраднат колата и никой не е застрахован!

крадци на коли

Нещото, което вече НЕ помага:

За наше съжаление в днешни дни фабричната аларма не е вече сред надеждните средства за предпазване от крадци и други набези. Днес всеки един опитен крадец, а дори и неопитен такъв може само с едно движение да елиминира алармата, но дори и да не го направи, то ние вече не обръщаме такова внимание, когато някоя аларма издава звуци. Всичко това означава, че вие трябва да използвате по-алтернативни методи, с които да успеете да откажете „автоджамбазите“.

Кои са най-сигурните начини?

Един от най-сигурните начини да избегнете крадците на коли е да паркирате на паркинги, които са платени и охранявани. Друг начин е вкарването на колата Ви в гараж, който е снабден със СОТ система и може да разчитате на фирмата за защита. Защитата със СОТ може да бъде доста скъпа, ако се намирате в някой отдалечен район на даден град.

платени паркинги за по-голяма защита

Поставянето пък на GPS е доста препоръчван метод на хората, защото колата Ви може да бъде изтеглена или направо вдигната с кран. При такива ситуации вие ще може да проследите колата си до мястото, където е откарана. Когато поставяте GPS-a е добре да го направите на място, което е трудно за откриване.

Кои са най-евтините и ефикасни методи?

Един от най-евтините начини да предпазите колата си от „автоджамбазите“ е поставянето на така наречените „бастуни“. Те се слагат на педалите и трябва да ги махате при всяко каране на колата. Това може да Ви се стори малко досадно и бавещо, но много специалисти казват, че това е много ефикасен и сигурен начин да запазите колата си.
Сред най-ефикасните методи за предпазване на колата се нарежда поставянето на „ключе“. Това ключе представлява малко бутонче, което трябва да се натисне преди да запалите автомобила си. Този метод дава доста голяма защита от кражба на колата.

бастунче за педалите на колата

Какви са днешните тенденции?

В днешни дни много от шофьорите са се ориентирали към поставянето на централно заключване, а други направо закупуват коли, които вече имат инсталирано такова. Причината а такива търсения и предпочитания не е случайна! Една от причините е, че при катастрофа се отключват всички врати на колата след активирането на въздушните възглавници, а другата е голяма сигурност при кражбите на коли. Централното заключване е напълно съвместимо с всички гореизброени методи на защита от кражби. Чрез централното заключване вие може да отключите и заключите вратата на шофьора, на пасажерите и дори багажника. Отключването на такива автомобили, които притежават централното заключване е доста трудоемко и бавно. Затова автоджамбазите се отказват и не търсят такива коли!

Ако имате нужда от компютърна автодиагностика, то вие може да потърсите услугите на специализирана фирма!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *