Съвети за вземане на кола под наем

кола под наем

Може би много пъти сте се чудили дали да вземете кола под наем поради ред причини, които възпрепятстват пътуването с личен автомобил. След като прочетете тази статия, то вие ще знаете някои тънкости, които биха улеснили вземането на кола под наем, която да Ви свърши идеалната работа.

Изберете правилният автомобил

Изберете мястото от къдете ще наемете автомобила, уговорете си среща с хората от фирмата. Това резервиране на час за среща може да стане по телефона, но има и по-лесен начин. Той е да си наемете кола директно по интернет без да се среяате с никого. Въвеждате изискванията си, избирате си колата и датата, когато ще я вземете.
Ако ще пътувате сам е добра идея да търсите кола, която е по-малка и харчи сравнително малко. Обаче ако ще пътувате със семейството си е хубаво да си вземете кола, която ще покрие нуждите от място за децата и багажа. Намерете и най-изгодната цена, за да нямате затруднения с плащанията на по-късен етап.
Ако искате да наемате кола от едно и също място, може да си направите членска карта за ваше удобство. Тя ще премахне подаването на вашите данни всеки път при наемане на дадена кола.

На какво да обърнете внимание?

Не мислим, че някоя фирма за предлагане на коли под наем ще пренебрегне държавните изисквания, но вие е добре да попитате дали колата има винетка и най-важното застраховка, която евентуално да покрие някакви щети.
Много важно е да четете условията за наемане отдолу до горе, за да сте сигурни, че няма някакви скрите условия. Ако имате нещо неясно трябва да попитате за разяснения, ако всичко Ви е кристално ясно, то вие спокойно може да наемете колата.
Преди да вземете колата от уговореното място ще се направи приемно предавателн протокол с ваше присъствие, като в него ще бъде вписано външното и вътрешно състояние на автомобила. Ако се натъкнете на някакъв проблем било то драскотини или проблеми със километража и светлиние е задължително да съобщите на проверяващият.

Какво е включено в цената на наема?

Пътна такса (винетка), неограничен пробег, застраховка „Гражданска отговорност“, денонощна пътна помощ на територията на страната ни.

Връщане на автомобила обратно…

Когато стане време да върнете колата трябва да направите три неща. Първото и най-важно е да апъните резервоара догоре. На второ място е хубаво да огледате за ваши вещи, които може да сте забравили и на последно място може да хвърлите един поглед на колата, за да се уверите, че няма никакви щети по нея.

За вашите нужди:

Ако се нуждаете от помощ на пътя или сте закъсали, то вие може да потърсите професионалните услуги на пътна помощ София. Компанията разполага с множество автомобили и уреди за изтегляне, ремонт на място и много други услуги на изгодни цени.

Ако колата Ви има нужда от компютърна автодиагностика, то вие може да потърсите услугите на специализирана компания за отстраняване на компютърни грешки от автомобили.

Ако се чудите къде да продадете бързо и лесно колата си се обърнете най-добре към специализирана фирма за изкупуване на автомобили в гр. София.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *